If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз не търся бегачка, а ежедневна семейна кола. Ако искам кеф, намирам една двулитрова 145, изкъртвам излишното отвътре и простея на воля, ама чувствам, че на 27 вече ми е късно за такива изпълнения. Въпрос на светоусещане, де. . Тя 159-ката с тия 140 коня и без това не може да даде много-много кеф Загледах и една Крома със същия мотор и присаден метан, която е по-обемна и ще глътне повечко багаж, ама Алфата е няма толкова красива, братче.
Иначе с метанчето е най-тънко наистина. Миналата година, на път за морето, не можах да накарам Мареа-та да изхарчи повече от 8-8.50 лева на 100 км, колкото и да я напъвах. И то при абсолютно адекватно поведение на пътя, а не при икономична настройка на уредбата.
Не иде реч за бегачки...просто динамиката на днешното движение изисква по бързо набираща кола дори и семейна да е тя....мое мнение......предпочитам кола, която набира под десет секунди 100км/ч...за да можеш един камион да изпревариш като хората при насрещно движение....не съм карал много на метан, но динамиката им е спъната.....като изключа голфа за който споменах, но той е най ново изпълнение с турбо....и дърпа много добре.....та както и да е....всеки си знае сам за себе си.....не искам да ти променям мнението.....Кромата за семейна кола е за предпочитане.....иначе красотата изисква жертви....)
За разлика от пропан бутана, който иска малко по-голямо предварение на запалването, спрямо бензина, метанът иска доста по-голямо.
Това е една от причините заради които разликата между заводски и незаводски монтиран метан е доста голяма.
За градско каране бива, но за извънградско си е голям компромис.
Огледай за теч на антифриз от всмукателния колектор. Скъп и често срещан проблем на 2.0 M-jet.
И за гумичката на всмукателя на маслената помпа си чел, предполагам.
Comment